300 personer sökte sig i lördags till Orca Brau i Nürnberg för att ta en spruta covidvaccin i utbyte mot en gratis flaska öl. Bakom initiativet stod bryggeriets grundare och två läkare från trakten.

Att vaccinera sig mot covid-19 ska gå snabbt och enkelt. Det menar i alla fall initiativtagarna till lördagens vaccinationskampanj i Nürnberg – Orca Braus medgrundare Felix vom Endt och de två läkarna Peter Hessler och Johannes Sauer, som också är ölsommelierer och hobbybryggare. Under sex timmar fick 300 personer som bokat tid via bryggeriets webbshop varsin boosterdos med coronavaccin, som erhållits från Peter Hesslers mottagning i Fürth. Vaccintiderna tog slut på 24 timmar och alla som var inbokade dök upp när de skulle.

300 personer tog en boosterdos vaccin efter ett initiativ från Felix vom Endt (tvåa fr.v.) samt läkarna Johannes Sauer och Peter Hessler (de två längst t.h.) (foto: Orca Brau).

Extra motiverande var det säkert också att alla som tog en spruta fick ta en gratis flaska veteöl med sig hem. Ölet i fråga heter Geselligkeit (ungefär ”socialt umgänge”) och valdes ut som lockbete eftersom vaccinering är det som krävs för att vi ska kunna börja umgås som vanligt igen. Det viktigaste för Orca Brau är dock att föregå med gott exempel och visa att det går att sänka trösklarna till vaccinering. Initiativtagarna hoppas nu att fler bryggerier tar efter. Själva planerar Nürnbergbryggarna och de två läkarna att erbjuda fler människor en ny omgång vaccin i januari.

Källa: Nordbayern.de