Från och med den 1 december 2022 kostar flaskölsvarianterna av Radeberger, Jever, Schöfferhofer och Ur-Krostitzer 6,70 euro mer per hektoliter i Tyskland. Detta efter att Radeberger Gruppe höjer sina priser till följd av dyrare produktionskostnader och stigande inflation.

I samma veva kommer Radeberger Gruppe höja priset på sina fatöl med fjorton euro per hektoliter. Även de internationella märken som bryggerikoncernen marknadsför i Tyskland kommer att bli dyrare. Bland dessa finns Guinness, Krusovice och Kilkenny. Senast Radeberger Gruppe höjde priserna på fat- och flasköl var i februari respektive maj i år. De senaste höjningarna innebär att en back med tjugo halvlitersflaskor med Radebergers öl kommer att bli minst en euro dyrare för konsumenterna. Ett glas öl på krogen kommer i december att kosta cirka tjugo till trettio eurocent mer än i dag, skriver Getränke News.

Från och med den 1 december kommer Radebergers öl bli dyrare i Tyskland (foto: Radeberger Gruppe).

Priserna för att frakta ett lass Radebergeröl har också justerats. Detta har koncernens kunder fått veta i ett brev daterat den 1 september. I brevet framgår det att Radeberger har gjort allt man kunnat för att dämpa effekterna av höjda omkostnader, men att man inte nått ända fram och därför tyvärr måste höja sina priser. Experter på den tyska bryggerinäringen tror att andra större, men även mindre bryggeri, också kommer att höja sina priser med start allra senast i början av 2023.

Radeberger Gruppe är Tysklands största privatägda bryggerikoncern och är en del av den familjeägda livsmedelskoncernen Oetker Gruppe. Radebergers produktsortiment består av flera internationella, nationella och regionala ölmärken och alkoholfria drycker. Koncernen har också intressen inom dryckesgrossister, logistikföretag och dryckesåterförsäljare. Under 2021 hade koncernen 6 921 anställda.