Invånarna i Nordoberpfalz har sagt sitt. I en webbomröstning har man fått bestämma vilket som är det bästa bryggeriet i regionen. Här är vinnaren.

Det är nyhetssajten Oberpfalz Echo som frågat sina läsare vilket som är deras favoritbryggeri i den nordliga delen av regionen. Cirka 2 600 personer kände sig manade att avge en röst. Solklar vinnare med 34 procent av rösterna är Landbrauerei Scheuerer i Moosbach, bara några kilometer från den tjeckiska gränsen. Bryggeriet grundades 1887 av Lorenz Scheuerer och drivs numera av den fjärde generationen i familjen – sonsonsonen Erhard. Bryggeriet har i dagsläget sexton ölsorter i sitt sortiment.

Erhard Scheuerer är fjärde generationens bryggare i den familjeägda verksamheten (foto: Landkreis NEW).

På andra plats i omröstningen kommer Brauhaus Floss, som får 25 procent av rösterna. Med tolv procent av rösterna knips tredjeplatsen i sin tur av Molter Brauerei i Irchenrieth. Därefter följer Brauerei Gambrinus i Weiden (tio procent), det på Systembolaget nyligen aktuella Brauerei Püttner i Schlammersdorf (åtta procent), Friedenfelser Schlossbrauerei (sju procent) och Schlossbrauerei Reuth (fyra procent).

Nordoberpfalz är en region i östra Bayern som består av distrikten Neustadt/Waldnaab, Tirschenreuth och den oberoende staden Weiden. Området utgör alltså den norra delen av regeringsdistriktet Oberpfalz, som är hemvist för ett tjugotal bryggerier. Bland de mer kända här kan nämnas Hofmark Brauerei, Neumarkter Lammsbräu och Brauerei Bischofshof.