Warsteiner Gruppe köper en minoritetspost i det irländska bryggeriet Rye River Brewing Company. Hantverksbryggeriet är baserat i Dublinförorten Celbridge och grundades 2013 av Tom Cronin.

Med vad som kallas en strategisk investering inleder de två bryggerierna en långsiktig relation för att uppnå nya mål. Till Getränke Zeitung säger Warsteiner Gruppes vd Helmut Hörz att detta bland annat omfattar marknadsföring av Warsteiners sortiment i Irland, men också en utökning av kapaciteten på Rye Rivers anläggning i Celbridge. Samtidigt kan Warsteiner utöka sitt sortiment mot den irländska detaljhandeln och restaurangsektorn.

Warsteiner och Rye River inleder en gemensam resa för att nå nya mål (foto: Berthold Linn/Die Wolff Werbeagentur).

Rye Rivers grundare och vd Tom Cronin ser liknande fördelar för sitt bryggeri. Med stöd av Warsteiner menar han att Rye River har bättre möjligheter att stärka sin position på andra europeiska och internationella marknader. Han ser också att man kan ta andelar genom den ökande efterfrågan i andra länder på ölstilar som stout, lager, irish ale och ipa, som tillhör bryggeriets specialiteter. I samband med affären kommer även Helmut Hörz att ta plats i Rye Rivers styrelse för att bättre kunna samordna och mäta uppsatta mål.