Ett bråk i festtältet Bräurosl under årets Oktoberfest leder nu till åtgärder från Münchens åklagarkammare. För krögaren Peter Reichert kan det nu bli en ny motgång efter att tidigare ha bötfällts för bristande hygien under folkfesten.

Två månader efter att årets Oktoberfest avslutades tar Münchens åklagarkammare upp fallet med en påstådd misshandel i festtältet Bräurosl. Ett gräl mellan krögaren Peter Reichert och en ordningsvakt ska ha urartat i slagsmål. Övervakningsbilder från händelsen ska först ha läckt till en tabloidtidning, som var först med att offentliggöra det hela. I samband med detta uttalade sig Peter Reichert och sa att situationen eskalerat, men att båda parter kommit överens om att inte ta saken vidare.

Krögaren Peter Reichert är nu föremål för en förundersökning efter ett bråk i hans Oktoberfesttält Bräurosl (foto: Hacker-Pschorr).

Enligt uppgifter från Münchens åklagarkammare ska dock kollegor till ordningsvakten ha anmält händelsen till den under Oktoberfest närvarande polisen. Enligt åklagaren visar videomaterialet ett bråk mellan Reichert och ordningsvakten, under vilket den förstnämnde utdelar det första slaget. Detta är något som kan betraktas som medvetet orsakande av kroppsskada. Åklagaren säger dock också att ordningsvakten ännu inte kommit med någon egen information om händelsen. Peter Reichert själv har inte velat uttala sig i frågan, enligt Süddeutsche Zeitung.

Redan i slutet av oktober bötfällde staden München Peter Reichert för kontraktsbrott kopplat till bristande hygien vid mathangeringen i Bräurosltältet. Hur stora böter som kommer delas ut till Bräurosl ska meddelas senast under december.