Krögaren Peter Reichert får fortsätta driva festtält under Oktoberfest. Trots slagsmål och anklagelser om hygienbrister bedömer Münchens stadsförvaltning att restaurangägarens verksamhet är pålitlig.

Trots att han slagits med en säkerhetsvakt och anklagats för att bristande hygien, ser det ut som att Peter Reichert får fortsatt förtroende som krögare för Hacker-Pschorrs festtält Bräurosl under årets Oktoberfest. Detta efter att Münchens ekonomiska kommitté gett sitt godkännande. Redan tidigare har Münchens stadsförvaltning slagit fast att krögarens verksamhet är tillräckligt pålitlig för att få driva ett tält under folkfesten. Om Paulaner Brauerei, som äger Hacker-Pschorr, åter skulle anlita Reichert som krögare finns det alltså inga juridiska hinder för det, skriver Süddeutsche Zeitung.

Peter Reichert ser ut att kunna fortsätta som Oktoberfestkrögare (foto: Hacker-Pschorr).

Peter Reichert tog över driften av Bräurosl inför 2021 års Oktoberfest, som dock ställdes in. När festen väl blev av i fjol, hamnade han snart i blåsväder. Förutom slagsmålet och hygienbristerna, klagade tältbesökarna på att den musik som spelades inte bidrog tillräckligt mycket till feststämningen. Efter detta har Reichert försökt komma till rätta med sina problem. Slagsmålsfallet löstes genom en avgift och slutet av april presenterade han ett nytt hygienkoncept. Vid det tillfället bad han också som ursäkt för sitt beteende, men nekade samtidigt till att ha använt dåliga livsmedel.