Efter två års ombyggnation har den tidigare köttrestaurangen Maredo i Köln förvandlats till en bit av Bayern. Precis innan jul öppnade Augustiner Bräu sin nya restaurang på Heumarkt.

Planerna har varit på tapeten länge och renoveringen har dragit ut på tiden, men dagen innan julafton var det äntligen dags. Då öppnade Augustiner am Heumarkt, en genuin bayersk restaurang i hjärtat av kölschens huvudstad Köln. Med trägolv, stora ljuskronor och mörk panel på väggarna får gästerna en känsla av att de förflyttats 45 mil till Bayerns huvudstad München. Det är bara de svartvita bilderna av välkända Kölnlandmärken som avslöjar att man fortfarande är i Nordrhein-Westfalens största stad.

Än så länge är det bara de 300 platserna inne i restaurangen som är tillgängliga, men när vädret tillåter kommer det finnas ytterligare 200 platser utomhus. På menyn finns allt man kan förvänta sig av en bayersk restaurang: weisswurst, rostbiff med lök, schweinshaxe och köttfärslimpa samsas här med käsespätzle, maultaschen och knödel. Från fat kan gästerna välja mellan Augustiner Bräus Lagerbier Hell, Edelstoff och Dunkel. Dessa kompletteras med bryggeriets weissbier och andra säsongsbetonade brygder på flaska. Den som vill smaka värdstadens specialitet kölsch får dock bege sig någon annanstans, rapporterar Kölnische Rundschau.