I dagarna meddelade Jakobiner Bräus vd Mirco Hell att bolagets styrelse beslutat att försätta verksamheten i konkurs. Några närmare detaljer vill han dock inte gå in på i dagsläget.

Jakobiner Bräu grundades så sent som våren 2022 av Mirco Hell. Med det ofiltrerade, ljusa lagerölet Vinzentiner Helles har han försökt slå sig in på den tuffa ölmarknaden i Münchenområdet. Hell äger själv 49 procent av företaget, medan de övriga 51 procenten ägs av Günter Thiel genom Splendid Zweite Beteiligungs AG. Den sistnämnde tycks nu ha beslutat att stoppa finansieringen av bryggeriet, skriver Getränke Zeitung.

Jakobiner Bräu med varumärket Vinzentiner har begärts i konkurs (foto: Jakobiner Bräu).

Mirco Hell har tidigare arbetat med energidryckerna Red Bull och 28 Black från Splendid Drinks dotterbolag Calidris. Sitt eget varumärke Vinzentiner byggde han upp på bara nio månader. Produktionen av Vinzentiner Helles har uppgått till mellan 2 500 och 3 000 hektoliter, som sålts av såväl restauranger i München och Hamburg som av livsmedelskedjor som Rewe och Kaufland. Ölet marknadsfördes bland annat med gimmicken att man skulle snurra på flaskan för att ”aktivera” smaken.