Brauerei Hebendanz i Forchheim går in som ny ägare i Jakobiner Bräu. Bryggeriet bakom det ljusa ölet Vinzentiner försattes i konkurs i mitten av januari men ser nu alltså ut att vara räddat.

Enligt Brauerei Hebendanz ska investeringen i Jakobiner Bräu skapa synergieffekter mellan det regionala ölmärket Hebendanz och det nationella varumärket Vinzentiner och stärka dem båda. Till Getränke Zeitung säger företrädare för Hebendanz att man kommer att bidra med ny finansiering av Jakobiner Bräu, som gör att det kan fortsätta på den resa man inledde 2022, men nu i en värld utan restriktioner. Båda ölmärkena ska så snart det är möjlig införlivas i företaget Hebendanz Brau AG.

Jakobiner Bräu med sitt ölmärke Vinzentiner ser ut att räddas av Brauerei Hebendanz (foto: Jakobiner Bräu).

Den konkursansökan som Jakobiner Bräus vd Mirco Hell lämnade in i mitten av januari, efter att tidigare delägaren Splendid Zweite Beteiligungs AG stoppat finansieringen, har dragits tillbaka. Istället ser det nu ut som att Hell kommer att ta över ansvaret som operativ vd för både Jakobiner Bräu och Brauerei Hebendanz. Mirco Hell grundade Jakobiner Bräu så sent som våren 2022 efter att han tidigare arbetat med energidryckerna Red Bull och 28 Black från Splendid Drinks dotterbolag Calidris.