Den som trodde att vi hört det sista om Pfungstädter Brauerei får tänka om. Även om själva byggnadernas öde är beseglat så lovar ägarna att ölmärket kommer att leva vidare i någon form. Alternativen för hur detta ska gå till är många men att sälja varumärket är inte ett av dem.

Efter många turer hit och dit kom i mitten av december förra året beskedet som många fruktat: Pfungstädter Brauerei läggs ner under 2023. Nu lovar dock ägarna att ölmärket med sina hästskoprydda flaskor kommer att fortsätta säljas även efter det att de nuvarande bryggeribyggnaderna i Pfungstadt jämnats med marken, rapporterar nyhetskanalen Hessenschau.

Pfungstädters ägare lovar att bryggeriets öl kommer att fortsätta säljas även i framtiden (foto: Pfungstädter Brauerei).

Exakt hur detta ska gå till har dock vd Peter Winter ännu inget svar på. Det enda han i dagsläget är säker på är att varumärket aldrig kommer att säljas till någon annan. Frågan är alltså om man trots allt lyckats hitta en ny plats för bryggeriet, eller om bryggningen kommer att ske hos ett annat bryggeri. Närmare besked i frågan kommer under de närmaste dagarna eller veckorna, enligt Winter.

De senaste två åren har Pfungstädter Brauerei drivits av företaget Lauer, som bland annat tillverkar bryggeriutrustning. Tomten där bryggeriet står ägs dock av fastighetsbolaget Conceptaplan, som tänker bygga lyxbostäder på marken. Bryggeriets hyreskontrakt upphör den 31 januari i år, men själva ölbryggningen lär sluta redan i sommar. Sedan ska all utrustning monteras ner. Vad som sedan händer med de cirka sjuttio anställda är i dagsläget oklart.