Från och med i höst kommer det serveras öl från Binding Brauerei på Eintracht Frankfurts arenor. Det nya partneravtalet sträcker sig till och med säsongen 2027/28.

Efter elva års samarbete med Krombacher blir det nu Radebergerägda Binding Brauerei som levererar öl till Bundelsligaklubben Eintracht Frankfurt. Det innebär att åskådarna nu får dricka ett lokalt ölmärke, även om tillverkningen inte längre kommer att ske i Frankfurt. Hösten 2022 meddelade nämligen Radeberger Gruppe att man lägger ner Bindingbryggeriet senast i oktober 2023 och att produktionen stegvis kommer att flyttas till andra anläggningar inom koncernen, skriver Getränke Zeitung.

Binding Brauerei kommer att leverera öl till Eintracht Frankfurt de kommande fem säsongerna (foto: Eintracht Frankfurt).

Det nya samarbetsavtalet innebär att Bindingöl kommer att serveras på alla evenemang på Eintrachts hemmaarena Deutsche Bank Park (tidigare Waldstadion) och på hemmamatcher med klubbens herr-, dam- och U21-lag. Partnerskapet kryddas dessutom med attraktiva erbjudanden och aktiviteter för fansen även vid sidan av fotbollen, vilket inte minst kommer märkas i detaljhandeln i regionen.

Eintrach Frankfurt grundades 1899, men har bara blivit tyska mästare vid ett tillfälle (1959). Klubben har också vunnit tyska cupen fem gånger, Uefacupen/Europaleague två gånger (1980 respektive 2022) samt Intertotocupen en gång (1967). Under 1990- och det tidiga 2000-talet åkte klubben jojo mellan högsta och nästa högsta divisionen, men är sedan 2006 etablerad i Bundesliga. Den senaste säsongen slutade laget på sjunde plats i Tysklands högsta fotbollsserie.