Radeberger Gruppe lägger ner Binding Brauerei i Frankfurt. Produktionen upphör senast i oktober 2023 och bryggning och buteljering kommer att flyttas till någon annan av koncernens anläggningar.

Radeberger Gruppe uppger att man vänt på alla stenar för att kunna behålla produktionen i Frankfurt, men att det inte längre är ekonomiskt hållbart med tanke på de senaste årens kriser. Nedläggningen av Binding Brauerei syftar också till att på lång sikt stärka koncernens övriga anläggningar. Bryggerijätten meddelar också att man kommer göra vad man kan för att erbjuda en acceptabel lösning för de cirka 150 anställda i Frankfurt. Det kan till exempel handla om deltidspension eller anställning på någon annan anläggning, skriver Getränke News.

Senast i oktober nästa år ska Binding Brauerei i Frankfurt vara nedlagt (foto: Frank Rumpenhorst).

Förutom Binding bryggs även märkena Henninger, Schöfferhofer och Clausthaler på Radebergers anläggning i Frankfurt. Dessa kommer i framtiden bryggas på någon annan av bryggerikoncernens tretton anläggningar i Tyskland. Radeberger Gruppes huvudkontor i Frankfurt med dess 380 anställda berörs dock inte av nedläggningen. Koncernledningen säger att man även fortsättningsvis kommer ha sitt säte i och leda verksamheten från Sachsenhäuser Berg.

Radeberger Gruppe är Tysklands största privatägda bryggerikoncern och en del av den familjeägda livsmedelskoncernen Oetker Gruppe. Radebergers produktsortiment består av ett åttiotal internationella, nationella och regionala ölmärken och alkoholfria drycker. Koncernen har också intressen inom dryckesgrossister, logistikföretag och dryckesåterförsäljare. Under 2021 hade koncernen 6 921 anställda.