Willy Schmidt lämnar posten som vd på de Paulanerägda bryggerierna Schmucker och Hoepfner från och med den 31 oktober. Han har suttit på vd-stolarna sedan 2007 respektive 2014 men uppger nu att han vill dra ner på tempot. Paulaners ändrade strategi tros också ligga bakom beslutet.

Willy Schmidts beslut att lämna vd-posterna för Schmucker och Hoepfner sammanfaller med den förändring av företagsstrukturen som Paulaner Gruppes ägarkoncern Schörghuber Gruppe inledde för ett drygt år sedan. Tecken på att förändring var på gång fanns dock redan 2019 då Nico Nusmeier, tidigare chef på Heineken i Tyskland och känd för sina hårda nypor, återvände till sin gamla roll som vd för Schörghuber Gruppe. Den förste som blev varse förändringsvågen var Jörg Lehmann, som under våren 2023 efter fem år fick lämna posten som vd för Paulaner eftersom han inte delade ägarnas syn på hur verksamheten ska bedrivas, skriver Getränke News.

Willy Schmidt lämnar vd-posten på Schmucker och Hoepfner den 31 oktober (foto: Paulaner Gruppe).

Nu blir alltså Willy Schmidt nästa toppchef att lämna Paulaner Gruppe. I ett uttalande säger han att han gett Schmucker sexton år och Hoepfner närmare tio år av sitt liv och under denna tid varit med om att fira många framgångar och att vinna flera utmärkelser. Nu känner han dock att tiden rinner iväg snabbare och snabbare. Han har därför bestämt sig för att sänka tempot, se vart vägarna tar honom och fundera över sina prioriteringar i livet. I samma veva kommer Schmidt också att lämna posten som ordförande för bryggeriförbundet i Hessen/Rheinland-Pfalz.

Paulaner Brauerei Gruppe ägs till sjuttio procent av familjeägda Schörghuber Gruppe, som grundades i München 1954. De övriga trettio procenten ägs av Heineken. Förutom Paulaner Brauerei, grundat 1634 i München, Hoepfner och Schmucker, ingår även de helägda märkena Hacker-Pschorr, Auerbräu, Weissbierbrauerei Hopf, Chiemseer, Fürstenberg och Mönchshof i koncernen. Man äger även drygt 63 procent av Kulmbacher Brauerei.