Jörg Lehmann slutar som vd för Paulaner Brauerei Gruppe den 30 september 2023. Beslutet har fattats i samförstånd mellan Lehmann och ägarna och beror på olika synsätt på hur verksamheten ska bedrivas.

Enligt Paulaner Brauerei Gruppe har man valt att avsluta Jörg Lehmanns tjänst på grund av olika uppfattningar kring hur företaget ska uppnå en hållbar ekonomisk tillväxt och hur koncernen bäst ska organiseras för att nå dit. Villkoren för uppsägningen har gjorts upp i samförstånd mellan Lehmann och Paulaners majoritetsägare Heineken International och Schörghuber Gruppe, skriver Getränke Zeitung.

Jörg Lehmann lämnar posten som vd för Paulaner i slutet av september i år (foto: Paulaner Brauerei Gruppe).

Jörg Lehmann är utbildad vid Münchens tekniska universitet i Weihenstephan. Hantog över vd-stolen på Paulaner 2018, efter att dessförinnan ha fungerat som operativ chef med särskilt ansvar för att stabilisera produktions- och logistikprocessen i bryggeriets nya anläggning i Münchenstadsdelen Langwied. Innan han kom till Paulaner hade han höga positioner inom Hasseröder, Gilde, AB Inbev och Kulmbacher. Vem som tar över vd-posten efter Jörg Lehmann, liksom ordförandeposten i det tyska bryggeriförbundet, blir klart under sommaren.

Paulaner Brauerei Gruppe ägs till sjuttio procent av familjeägda Schörghuber Gruppe, som grundades i München 1954. De övriga trettio procenten ägs av Heineken. Förutom Paulaner Brauerei, grundat 1634 i München, ingår även de helägda märkena Hacker-Pschorr, Auerbräu, Weissbierbrauerei Hopf, Chiemseer, Fürstenberg, Hoepfner och Schmucker i koncernen. Man äger även drygt 63 procent av Kulmbacher Brauerei.