I november förra året kom nyheten att Koblezner Brauerei ansökt om konkurs. Nu ser dock varumärket ut att vara räddat tack vare mineralvattenföretaget Rhenser.

Företrädare för Rhenser Mineralbrunnen säger att man vill fortsätta brygga tre flasköl under namnet Koblenzer, men med förbättrade recept. Ett av dessa kommer vara en blandning mellan Rhensers lemonad Silvetta och ett av Koblenzers öl. Rhenser har inget eget bryggeri, men har enligt vd Christian Berentzen hittat en ”pålitlig partner” med vilken man redan delat med sig av Koblenzers recept. All logistik, försäljning och kommunikation kring ölen kommer ske från Rhens. Några av Koblenzers anställda kommer också erbjudas arbete på Rhenser, skriver Getränke News.

Koblenzers namn kommer att leva vidare tack vare Rhenser Mineralbrunnen (foto: Koblenzer Brauerei/skärmdump).

Det var alltså i november förra året som beskedet kom om att Koblenzer Brauerei ansökt om konkurs. Bryggeriet hette tidigare Königsbacher Brauerei och ska ha bryggt öl sedan 1689. Från 1992 ägdes verksamheten av Karlsberg Brauerei, som dock sålde den 2012 då också bryggerinamnet ändrades. Då hade redan Bitburger Braugruppe tagit över varumärkesrätten och distributionen av märkena Königsbacher och Nette från Karlsberg. Dessa har därefter bryggts på licens i Koblenz, men kommer nu bryggas av Bitburger i helt egen regi.