I juni började Pfungstädter leta efter en investerare och nu har man hittat en. Det är en tysk investeraren från Bad Homburg med en bakgrund inom bryggerinäringen vars inträde säkrar framtida ölbryggning i Pfungstadt. Vägen till framgång går via ett toppmodernt bryggeri.

Målet med investeringen är att Pfungstädter ska expandera och att man ska ta fram nya ölsorter för såväl den inhemska marknaden som för utlandet. Dagens bryggeri uppfyller dock inte de krav som ställs och därför planeras nu en ny anläggning, som inte bara ska borga för hållbar tillväxt utan även rädda ett hundratal arbetstillfällen på orten.

Pfungstädters nya bryggeri ska bli toppmodernt och utmanande (illustration: Pfungstädter).

Den miljövänliga och arkitektoniskt utmanande byggnaden ska utrustas med toppmodern teknisk utrustning, som bland annat ska göra bryggeriet självförsörjande på el samt optimera bryggeriprocessen. Pfungstädter kommer därmed bli ett av världens första koldioxidneutrala bryggerier. Förutom öl kommer man även producera mineralvatten, läsk och andra nya produkter. Planen är att inflyttningen i det nya bryggeriet sker lagom till de regionala festligheterna Hessentag 2023.

Pfungstädter grundades 1831 och producerar i dagsläget ungefär 200 000 hektoliter öl. Omsättningen ligger på cirka 20 miljoner euro. På senare år har bryggeriet lidit av ekonomiska problem, varför man inte bara behövt ta in externa investerare, utan även utvecklat sitt sortiment och försökt öka sin exportverksamhet.