Femton år efter grundandet och med två år som äkta Münchenbryggeri kompletterar Giesinger Bräu nu sitt sortiment med en riktig münchner hell. Det innebär att ett av de sista hindren för att komma med på Oktoberfest nu har passerats.

Genom att lansera sin Münchner Hell möter Giesinger Bräu inte bara kundernas höga efterfrågan på bryggeriets öl, man intar också helt och fullt sin plats som ett av de äkta Münchenbryggerierna. Alla har de en äkta münchner hell, som förutom att vara bryggt enligt den tyska renhetslagen och av tertiärvatten från Münchens stadsområde, ska ha en stamvörtstyrka på mellan 11,4 och 11,9 procent, en alkoholhalt på 4,7 till 5,4 procent och en beska på 14 till 25 IBU.

Med sin Münchner Hell tar Giesinger Bräu på riktigt plats bland de äkta Münchenbryggerierna (foto: Giesinger Bräu).

Med det nya ölet och statusen som äkta Münchenbryggeri, uppfyller Giesinger Bräu nu alla formella kriterier för att vara med under Oktoberfest, något som ägaren Steffen Marx länge strävat efter. Men då måste han också visa att det finns kapacitet att brygga tillräckligt mycket öl. Till en början kommer dock Münchner Hell att bryggas i mindre mängder, som i första hand ska levereras till dryckesåterförsäljare i München med omnejd. I början av 2022 kommer produktionen var så pass stor att det även går att förse livsmedelshandeln med den gyllene brygden.

Bryggeriet är inte främmande för att detnya ölet kommer att bli en succé och skapar därför ekonomiska förutsättningar för att utöka produktionskapaciteten ytterligare. Detta gör man genom att starta en crowdfunding-kampanj, en metod man med framgång använt sig av flera gånger. Precis som vid tidigare tillfällen kan intressenter satsa pengar genom att köpa deltagarbevis till sex procents ränta. Kampanjen börjar i mitten av november och målet är att samla in två miljoner euro, skriver Getränke News.

Fotnot: Övriga äkta Münchenbryggerier är Paulaner, Löwenbräu, Spaten, Hacker-Pschorr, Augustiner och Hofbräu.