Hacker-Pschorr meddelar att man i Peter Reichert hittat en ny krögare till Oktoberfesttältet Bräurosl. Han har tidigare erfarenhet från folkfesten och kommer dessutom ta över ytterligare ett Hacker-Pschorr-ställe i München.

I somras kom beskedet att familjen Heide lämnar Oktoberfest efter att ha drivit Hacker-Pschorrs festtält Bräurosl sedan 1936. Tältet med 8 400 platser är ett av de mest populära på Theresienwiese och har många stamgäster. En ny krögare har alltså mycket att leva upp till under kommande Oktoberfester. Nu har Hacker-Pschorr meddelat att man lämnat in en ansökan inför nästa års festival med Peter Reichert som krögare. Han har redan lång erfarenhet av folkfesten som mångårig krögare för det populära tältet Zur Schönheitskönigin vid den historiska Oide Wiesn. Där har han bland annat bjudit på sång och musik med många folkkära pubmusiker och artister.

Det blir Peter Reichert som driver såväl Bräurosl som Donisl framöver (foto: Hacker-Pschorr).

Konceptet med mysig Münchenkrogskänsla tar Reichert med sig till den andra Hacker-Pschorr-krogen han nu också tar över – Donisl vid Marienplatz i München, som de senaste fem åren drivits av Karl-Heinz Reindl. Münchens äldsta ännu verksamma restaurang kommer även i fortsättningen bjuda på typiska Münchenrätter, men nu i kombination med musik och revy i samarbete med artisten Jürgen Kirner. Nyöppningen av Donisl är planerad till mitten av mars eller början av april 2021, även om det beror på hur coronapandemin utvecklas. Med Peter Reicherts intåg i såväl Bräurosl som Donisl har i alla fall Hacker-Pschorr i en smäll löst båda sina vakanta krögarplatser.