Raphael Rauer lämnar posten som chef för handel och internationella marknader på Paulaner. Beskedet kom en dag innan Oktoberfest startade i Paulaners hemstad München och innebär att tre toppchefer lämnat bryggerikoncernen sedan april i år.

Raphael Rauer har arbetat inom Paulaner Gruppe sedan juli 2017. Han började som chef för försäljning till detaljhandeln och har sedan maj 2018 varit en del av ledningsgruppen, först som chef för försäljning, handel och marknadsföring och senare även för de internationella marknaderna. Att Rauer lämnar innebär att tre toppchefer lämnat Paulaner på knappt ett halvår. I april fick Jörg Lehmann lämna posten som vd eftersom han inte delade ägarnas syn på hur verksamheten ska bedrivas. Nyligen kom också beskedet att Willy Schmidt avgår som vd för de Paulanerägda bryggerierna Hoepfner och Schmucker, med den officiella anledningen att han vill dra ner på tempot.

Raphael Rauer blir den tredje toppchefen som lämnar Paulaner sedan april i år (foto: Paulaner Gruppe).

Samtliga chefsavgångar sker i kölvattnet av den förändring av Paulaners bolagsstruktur, som ägarkoncernen Schörghuber Gruppe inledde för ett drygt år sedan. Inom Paulaner Gruppe har ledordet sedan dess varit förändring. I ett pressuttalande säger Florian Schörghuber, vice-vd för Schörghuber Stiftung, att marknaden är mer dynamisk och utmanande än någonsin tidigare. Detta kräver större rörlighet. Paulaner vill vara nära sina kunder, flexibelt utnyttja de möjligheter som finns och få ut så mycket som möjligt av tillväxtmöjligheterna, skriver Getränke News.

Paulaner Brauerei Gruppe ägs till sjuttio procent av familjeägda Schörghuber Gruppe, som grundades i München 1954. De övriga trettio procenten ägs av Heineken. Förutom Paulaner Brauerei, grundat 1634 i München, ingår även de helägda märkena Hacker-Pschorr, Auerbräu, Weissbierbrauerei Hopf, Chiemseer, Fürstenberg, Hoepfner, Schmucker och Mönchshof i koncernen. Man äger även drygt 63 procent av Kulmbacher Brauerei.