Haus Cramer Group, tidigare känt som Warsteiner Gruppe, ökade sin försäljning något 2023. Under året sålde koncernen 2,1 procent mer öl jämfört med året innan. Bakom ökningen ligger framför allt exporten.

Under 2023 sålde Haus Cramer Group 3,6 miljoner hektoliter öl. I siffrorna ingår bland annat försäljning av öl från märkena Warsteiner, Paderborner och Herforder. Hur försäljningen ser ut för respektive märke redovisas dock inte. Bakom bryggerigruppens ökade försäljning ligger positiva exportsiffror, ökad kontraktsbryggning samt att Paderborners bryggkapacitet utökas, skriver Getränke News.

Warsteiner bidrog till Haus Cramers positiva resultat 2023 (foto: Haus Cramer Group).

Haus Cramer Group är en av de största familjeägda bryggerikoncernerna i Tyskland. Huvudkontoret finns i Warstein i Nordrhein-Westfalen. Bolaget har i dagsläget cirka 1 000 anställda och exporterar till ett femtiotal marknader. I koncernen ingår varumärken som Warsteiner, Herforder Brauerei, Privatbrauerei Frankenheim och Paderborner Brauerei. Man har även andelar i König Ludwig Schlossbrauerei och det irländska bryggeriet Rye River.

Läs mer omWarsteiners övergång till Haus Cramer Group här.