Efter många turer ser det nu ut att ljusna för Pfungstädter Brauerei. Hotell- och bryggeriägaren Wolfgang Scheidtweiler från Pforzheim har lagt ett bud på det konkurshotade bryggeriet. Målet är att fortsätta och utöka bryggeriverksamheten på nuvarande plats.

På senare år har Wolfgang Scheidtweiler och hans familj tagit över flera problemtyngda verksamheter och framgångsrikt fått dem att blomstra igen. I ett pressuttalande säger Scheidtweiler att Pfungstädter Brauerei är känt för sina premiumöl och har byggt upp ett starkt varumärke, framför allt i Sydhessen. Han menar också att de historiska bryggeribyggnaderna har en speciell charm och att målet är att bevara dessa, men att komplettera dem med ett modernt bryggeri.

Wolfgang Scheidtweiler har gjort sig ett namn på att ta över problemtyngda verksamheter och få dem att blomstra (foto: Ehmann/bnn.de).

Innan något kontrakt kan undertecknas finns det dock en del detaljer kring övertagandet som måste förtydligas. Tanken är att ölbryggningen ska fortsätta i de befintliga byggnaderna tills vidare. Pfungstädters vd Stefan Seibold är glad över att det nu ser ut att lösa sig med bryggeriets framtid. ”Wolfgang Scheidtweiler är en utmärkt samarbetspartner med vilken vi kan fortsätta vår bryggeritradition i Pfungstadt. Han vill dessutom använda och utöka bryggeriets historiska kärna för att såväl vara kvar på nuvarande plats som att bevara arbetstillfällen”, säger han.

I början av juni sattes Pfungstädter under förvaltare för att rekonstrueras. Detta blev nödvändigt sedan bryggeriets försäljning rasat under coronapandemin. I februari i år fördes förhandlingar med en extern investerare, som skulle ta över bryggeriet och bygga en ny, ultramodern anläggning på en tomt där det i dag finns en badanläggning i Pfungstadt. Detta föll dock efter att investeraren dragits sig ur efter att inte ha velat uppfylla de krav som staden Pfungstadt ställt.